ВЪТРЕШНИ ЩОРИ

  • ХОРИЗОНТАЛНИ ЩОРИ

Фирма „СЕРПИО” ЕООД притежава собствена производствена база за изработка на вътрешни алуминиеви хоризонтални щори с размер на ламела 25 мм. и вертикални щори с размер на лентите 89 мм.

 Хоризонталната щора е предпочитан спътник в ежедневието заради своята неангажираща визия и дизайн. Подходяща за всеки дом и офис, тя придава завършен вид на помещението, без да натрапва своето присъствие. Благодарение на многообразните цветове и възможности да се проектират и върху нестандартни форми, дограми и прозорци, хоризонталните щори осигурява неповторимо удобство и комфорт.

Почти неограничени са възможностите за размера, формата и начина на закрепване. Клиента може да избира и да комбинира цветове, ламели, профили и корди, перфорирани и рисувани ламели. Възможен е монтаж върху всякаква дограма, между стъклата и пред тях. Достъпът на светлина е лесно контрулируем.

Недостатъка, който е доказан с използване на тези щори във времето е, че ламелите от алуминий абсорбират голям процент от слънчевата светлина и я трансформират в топлинна енергия, която в по-голямата си част остава вътре в помещенията. Това прави продукта неизгоден при използването му за южни и западни фасади. Друг съществен недостатък, който измества алуминиевите щори по- назад в класацията на интериорните продукти е почистването на ламелите. Изключително трудоемка дейност - още повече, че те са разположени хоризонтално и събират голямо количество прах.

Независимо от тези си недостатъци те са предпочитан моден артикул.

  • ВЕРТИКАЛНИ ЩОРИ

Вертикалните щори са едно изключително интересно решение за създаване на неповторим интериор и уют във вашия дом или офис. Те придават допълнителен стил и елегантност на стаите ви като спомагат за визуалното увеличаване на височината на помещенията. Те са идеалния заместител на пердетата и завесите в дома ви. Най-предпочитани са за спални помещения или за стаи за гости заради представителния им вид, като най-често се монтират върху големи прозорци, витрини, плъзгащи се прозорци или цели стени. Чрез вертикалните щори се постига идеален контрол на светлината. Те не само предлагат комфорт за очите, но предпазват вашите мебели от вредно въздействащите слънчеви лъчи. Висококачествените вертикални щори също имат и шумопоглъщащи свойства. Лентите са с ширина 89 мм. или 127 мм. Платовете са защитени със специална промазка, антистатично и антисоларно обработени и негорими. Събирането на щората може да става: срещу управлението, към управлението, тип - перде (от средата встрани), вляво или дясно. С вертикалните щори може да се постигне запердване на нестандартни и наклонени прозорци.Монтажа е или таванен или стенен. Новост при някой от цветовете е залепване на подгъвите в двата края,вместо досегашното зашиване.

Като екстри при вертикалните щори можем да предложим декоративен корниз, който е с лента от цвета на щората и има за цел да скрие алуминиевият профил. Вертикалните щори освен ръчно могат да се управляват чрез електрозадвижване с дистанционно регулиране ъгъла на завъртане.


web analytic