КОМАРНИЦИ

  • СТАТИЧНИ, РОЛЕТНИ И НА ПАНТИ

Съвременните противонасекомни мрежи или т.нар. комарници са трайно и надеждно средство да се решат завинаги проблемите с досадните насекоми. Монтирани на прозорците или вратите, с добър естетически вид, те осигуряват качествена денонощна защита от насекомите. Съвременните комарници се предлагат в няколко разновидности като материали и начин на отваряне.

Като модели те се делят на статични, ролетни и на панти.

  • Статичните комарници се завиват към дограмата и не могат да се отварят. Подходящи са за всички видове прозорци, при които не се налага преминаване през пространството и не се налага преместването на мрежата; най-удачни са за монтиране на прозорци, които се използват само за проветряване на помещението. В много от случаите има възможност да бъдат откачани и закачани сезонно. Това се осъществява посредством специални куки, магнити или райбери.
  • Комарниците на панти са подходящи за всички отваряеми части - прозорци или балконски врати. Те са отваряеми, в посока навън и са закрепени на панти към дограмата със дръжка от вътрешната, и шнапер или магнити от външната страна. Механизмът е максимално опростен. Така на практика този тип противонасекомни мрежи не се чупи, не старее и може да се използва за изключително дълъг период от време.
  • Автоматични ролкови комарници, чрез вграден автоматичен механизъм мрежата се прибира на ролка в кутията, или при нейното разтягане се закрепя с механизми. Това е оптималният вариант за комарник – удобен, надежден, дълготраен. Този тип комарник има предимството да се вдига и спуска в зависимост от Вашите нужди. Лесното прибиране на комарната мрежа улеснява почистването на неотваряемите части на прозореца отвън. В зимните месеци от годината комарната мрежа може да бъде прибрана, което значително удължава трайността й и я предпазва от стареене и от резките пориви на вятъра.  

Като цяло всички те притежават следните общи характеристики: Могат да се използват за прозорци и врати; Не изискват почти никаква поддръжка; Рамките са произведени от висококачествени материали, които гарантират тяхната дълготрайност; Има възможност за избор на цвят на профила; Почти невидими, не пречат на гледката; Не заемат допълнително място


web analytic