АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА

  • ALTEST

Преди да ви запознаем с алуминиевите профили ,които предлагаме трябва да ви запознаем със свойствата на алуминиевата дограма, за да бъде осъзнат Вашият избор.

Алуминиевата дограма е предназначена за помещения, в които икономията на енергия не е основен приоритет. Тя се използва в направата на офис сгради, павилиони, производствени халета, вътрешни за помещението прегради и врати и др. Както всяко нещо така и алуминиевата дограма има предимства и недостатъци:

Предимства:

- не се влияе от големи температурни промени

- не променя външния си вид с течение на времето

- не се нужда от специални грижи при поддръжката си

- има малко линейно разширение

Недостатъци:

- поради свойството си на топло/студено проводимост образува по лесно и бързо конденз

- по висока цена от PVC дограмата

- дори с най-скъпия термо мост коефициентът на топлоизолация достига най-много до 2.0 W/m2K

- соленият въздух и влияе неблагоприятно

АЛУМИНИЕВА СИСТЕМА „375 PONY

Системата „Пони“ е 37,5 мм. алуминиева серия създадена по Европейски стандарт. Проектирана е така, че да изпълнява външни и вътрешни архитектурни предложения, където не е необходим термо мост.

Профилите от системата „Пони” са предназначени и отговарят на всички изисквания на крайния потребител. Именно поради тази причина профилите от серията се един предпочитан избор за клиентите, тъй като са с изчистен и стилен дизайн и същевременно с това са и ценово достъпни за всеки потребител.

Системата „Пони” отговаря на всички европейски стандарти и норми за качество. Тъй като каналите на профилите са проектирани така, че да отговарят на всички стандарти, това е и причината на тази система да могат да се прилагат много различни видове панти, сглобки и различни видове аксесоари. Тази система предлага поставяне на единично стъкло с размери от 4 до 10 мм., както и на стъклопакет до 24 мм.

Профилите от системата „Пони” са достъпни за всеки, с изчистен дизайн и са подходящи за всякакъв тип сгради и помещения. Предлагат чудесен баланс между красивото и практичното!

АЛУМИНИЕВА СИСТЕМА „530 ESKIMOS

Системата „Ескимос” е 53 мм. алуминиева серия, създадена по европейски стандарт. Тя се различава от системата „Пони” по това, че притежава термо мост, който е 24 мм. при профил каса и 20 - 22 мм. при профил крило. Функцията на този термо мост е да задържа въздух и да запазва температурата в помещението.

Другото предимство на тази система е, че е така конструирана, че да могат да се прилагат всички видове отваряния – както едноосово, така и двуосово при изработването на врати и прозорци. Изчистеният дизайн на профилите позволява употребата на голямо разнообразие на сглобки, панти и други аксесоари.

Освен това системата е изработена и с 3 уплътнения – централно, външно и вътрешно, като централният уплътнител е специално конструиран за серията „Ескимос”. Профилите от тази система позволяват поставянето на стъклопакет от 20 до 39 мм. в зависимост от желанието на клиента. Профилите могат да се боядисват по цялата гама на RAL.

Система “Ескимос” е модерна алуминиева система, задоволяваща най-новите архитектурни тенденции при направата на врати и прозорци, където е необходима термоизолация. Това позволява интегрирането и във всякакви климатични условия и различни сгради.


web analytic